SKIN SERIES 
BY ROSIE BROADHEAD

 

 

 

 

Skin Series, door Rosie Broadhead

Skin Series is een lijn van therapeutische onderkleding die de interactie tussen onze kleding en de huid onderzoekt. De kledingstukken brengen biotechnologische textielinnovaties op de markt, in onze garderobe, op onze huid, omdat ze industrieel worden gebreid van garen dat actieve bestanddelen bevat zoals zeewier, zink of vitamine E. Deze ingrediënten bevatten antioxiderende of ontstekingsremmende eigenschappen, stimuleren de celvernieuwing of verbeteren het immuunsysteem van de huid. Dankzij de poreuze aard van onze huid kunnen de actieve bestanddelen geleidelijk in ons lichaam doordringen. Ze zijn ook verenigbaar met onze natuurlijke omgeving - in tegenstelling tot de meeste momenteel gebruikte antibacteriële stoffen - en daarom een extra waardevol stukje van de duurzame modepuzzel. Voortbouwend op deze wetenschappelijke inzichten pioniert Skin Series met nieuwe manieren van probiotische samenwerking tussen mode, het menselijk lichaam en zijn omgeving. Het merk beschouwt hun creaties als een verlengstuk van de huid en wil laten zien dat het oppervlak van ons lichaam geen oppervlakkig iets is.

Tijdens de MAD residency wil Skin Series haar productaanbod uitbreiden en samenwerken met Brusselse artiesten die de kledingstukken zullen dragen om het lopende onderzoek te communiceren. Het doel is om uit te groeien tot een kennisplatform dat ook aan andere merken textieldiensten levert.

Rosie Broadhead behaalde in 2015 een bachelor in fashion design aan de University Of Westminster en ging vervolgens aan de slag voor verschillende modemerken, zoals CHEREVICHKIOTVICHKI, Perfect Moment, Aitor Throup en vooral Rapha Racing cycling wear. Daar ontwikkelde ze verder haar grote interesse voor R&D van duurzame stoffen en productieprocessen, wat leidde tot de beslissing om een master in Material Futures te halen aan Central Saint Martins in Londen. Na haar afstuderen in 2019 richtte Rosie in 2020 Skin Series op en in augustus van datzelfde jaar ging ze aan de slag als textielwetenschapper aan de Universiteit Gent in een gezamenlijk onderzoeksproject met microbioloog Dr. Chris Callewaert. Altijd geïnteresseerd in hoe wetenschap en technologie de toekomst van de mode zullen beïnvloeden, richt Rosie's huidige onderzoek zich op het huidmicrobioom en probioticatherapie in textiel dat gebruik maakt van technologie die in synergie met het lichaam werkt. Rosie's werk is tentoongesteld tijdens de Milan Design Week, Dutch Design Week, London Design Festival en tentoongesteld in Museum De Fundatie, The Design Museum en Naturalis Museum. Haar werk is gepubliceerd door de BBC en in publicaties als Forbes, British Vogue, i-D en The New York Times. Ze is ook medeoprichter van Surface Tension, een platform dat zich richt op het realiseren van het positieve potentieel van materialen.

playpause