Milan Design Week 2023
Milan Design Week 2023© Marek Swoboda

Belgium is Design

About our international projects

Hoewel MAD vooral op lokaal niveau actief is, strekt onze visie zich wereldwijd uit. We hebben een grote waardering voor Brussel en de rest van de wereld. Daarom moedigen we designers met internationale ambities aan om deel te nemen aan internationale zakelijke initiatieven van MAD Brussels en onze partnerinstellingen.

Voorbeelden van internationale initiatieven zijn onze jaarlijkse deelname aan de meubelbeurs van Milaan onder het label Belgium is Design en onze aanwezigheid op de Europese modeweken.

We zijn vastbesloten om ons internationale netwerk uit te breiden om Brusselse designers beter bij te staan in hun inspanningen in het buitenland.

About Belgium is Design

Belgium is Design is een verklaring van passie voor design, die de unieke kenmerken van de Belgische creatieve productie in de verf zet. Het is een project om Belgisch design op de internationale scene te promoten.

Het project promoot Belgisch design over de hele wereld en is een initiatief van 3 instellingen: MAD Brussels, Flanders DC en Wallonie-Bruxelles Design Mode.

Deze gezamenlijke aanpak is actief sinds 2011 en stimuleert en ontwikkelt initiatieven om Belgische ontwerpers, fabrikanten en producenten op buitenlandse markten in de kijker te zetten.

De strategie van Belgium is Design krijgt vorm via de terugkerende aanwezigheid op belangrijke evenementen, zoals de Milan Design Week of de beurs Maison&Objet in Parijs. Ze wordt verrijkt door occasionele deelnames aan andere evenementen die de ontwerpers toelaten nieuwe markten te benaderen of die veelbelovende kansen bieden voor de internationale ontwikkeling van Belgische bedrijven.

Milan Design Week 2023  © Sam Gilbert
Milan Design Week 2023  © Marek Swoboda
Milan Design Week 2023  © Marek Swoboda
Milan Design Week 2023  © Marek Swoboda