Tentoonstelling — In Fieri

In het kader van de Brussels Jewellery Week

29.04.22 t/m 08.05.22
10:00 — 18:00
Gratis toegang

Vanaf 29 april tot en met 8 mei 2022 staat Brussel in het teken van het hedendaags juweel! De Europese hoofdstad brengt gevestigde en opkomende kunstenaars, verzamelaars en een internationaal publiek samen voor de allereerste editie van de Brussels Jewellery Week.

De Brussels Jewellery Week wil de hedendaagse edelsmeedkunst als creatief en vernieuwend ambacht in de kijker zetten. Naast de hoofdtentoonstelling bij MAD Brussels kan je ook deelnemen aan een stadstour, talks en workshops. 

 

Tentoonstelling 'In Fieri' bij MAD Brussels

In het hart van de Dansaertwijk, worden meer dan 100 hedendaagse juwelen getoond tijdens de toonstelling In Fieri. Een broche van suiker, een ketting gemaakt van afval of een gescheurd hemd dat wordt omgetoverd tot een sieraad. Je kan het allemaal ontdekken bij MAD Brussels tijdens de Brussels Jewellery Week.

In Fieri, wat "in wording" wil zeggen verwijst naar de transformatie van de materie maar ook van de kunstenaar. Het is het stadium waarin "gemaakt worden" en "worden" elkaar op veelzeggende wijze overlappen.

Ontdek tijdens de In Fieri tentoonstelling bij MAD de creaties van 51 ontwerpers uit 20 verschillende landen. 

Wieke Aerts, Nicole Beck, Anneleen Bertels en Lindsey Fontijn, Jess Bischoff, Alexander Blank, Burcu Büyükünal, Suyu Chen, Andreea Cojocaaru, Pia David, Carole De Vleeschouwer, Martine De Vos, Adeline Delcourt, Marta Dobrynina, Daria Edström, Anja Eichler, Silke Fleischer, Frederic Frenay, Kathleen Frisson, arata Fuchi, Els Gadeyne, Fumiko Gotô, Francesca Guarnieri, Cheng Shun Hsieh, Lorena Jarpa, Annelieke Landré, Namkyung Lee, Ria Lins, Peleg Matityahu, Yael, Olave, Janne Peltokangas, Delphine Perrache, Alessia Prati, Alain Roggeman, Luca Sàgi, Teodor Siminic, Elke Stegen, Hansel Tai, Taai Teevet, Kelly Temple, Birgit Thalau, Youjin Um, Olivia Van Damme, Charlotte Van de Velde, Diederick Van Hovell, Véronique Van Lierde, Nelly Van Oost, Valentijn Vanmeirhaeghe, Marley White, Marie-Thérèse Wolf, Shuoran Zhou.

PRAKTISCHE INFORMATIE 

  • 29.04.2022 — 08.05.2022
  • Elke dag open van 10:00 tot 18:00
  • Gratis toegang, geen reservatie nodig

 

De BJW Tour, talks & workshops

Naast de tentoonstelling bij MAD kan je tijdens de Brussels Juwellery Week ook hedendaagse juwelen ontdekken tijdens een tour langs galerijen, scholen, kunstenaarscollectieven en onafhankelijke ateliers. Verder vullen lezingen, performances, ronde tafels en nog veel meer het tien daagse programma verder aan. 

Het volledige programma van de Brussels Jewellery Week kan je HIER vinden.

 

Over de Brussels Jewellery Week

The Brussels Jewellery Week is een initiatief van Les Brucelles vzw, genoemd naar een kleine tang die gebruikt wordt bij het maken van sieraden. De organisatie wil de zichtbaarheid en de erkenning van hedendaags juweelontwerp bevorderen door hun werk te promoten en tentoon te stellen, dit niet alleen aan kunstliefhebbers, professionals en culturele autoriteiten, maar ook aan het grote publiek.

  © Nicole Beck
  © Anja Eichler
  © Charlotte Van de Velde
  © Annelieke Landre
Want to discover more MAD events?
Check out our agenda!