Triaxes

Over Triaxes

TRIAXES was een begeleidingsprogramma dat deel uitmaakte van de werking van MAD Brussels van 2014 tot 2021.

Het programma was opgebouwd rond de begeleiding van ondernemers tijdens hun productontwikkelingstraject door 3 experts uit verschillende domeinen. In totaal begeleidde het TRIAXES programma meer dan 44 design- en modeprojecten gedurende 5 jaar. Het programma was gebaseerd op het idee dat een mix van verschillende expertises tijdens een productontwikkelingstraject, de cruciale Research & Development (R&D) fase, zou leiden tot een sterker concept, duidelijke doelmarkt en de juiste productietechnieken. Deze kruisbestuiving aan kennis en vaardigheden van 3 experten uit verschillende sectoren vormt de kern van het TRIAXES programma.

TRIAXES beschikt ook over een masterprogramma (TRIAXES Ens) dat tot op de dag van vandaag nog actief is, waarbij studenten van verschillende opleidingen en scholen samen een pre-prototype product en bedrijfsplan ontwikkelden.

Het programma werd gefinancierd door het EFRO - Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Innoviris.

 

"Samenwerken en vaardigheden combineren, dát is de essentie van TRIAXES" Jean Paternotte, TRIAXES Project Manager

TRIAXES DAT WAREN

— 3 programma's

  • TRIAXES Pro: begeleiding tijdens de de R&D-fase van een product
  • TRIAXES Mode: begeleiding tijdens de ontwikkeling van een modecollectie (incl. accessoires) 
  • TRIAXES Ens: een Master programma in samenwerking met ULB Polytech, Solvay, Droit & Criminologie en La Cambre, waar studenten in het tweede masterjaar samen een innoverend product creëren

— 40 betrokken experten uit verschillende sectoren zoals: Bedrijfsbeheer, Engineering, Industrieel ontwerp, Productontwerp, Internationale verkoop, Sourcing en productie, Communicatie, Grafisch ontwerp. 

— 44  ondernemers/projecten

— 91 studenten begeleid

— 6 tot 18 maanden ondersteuning aangeboden per project

— 8000 uren aan begeleiding

Het TRIAXES programma eindigde in November 2021 met een tentoonstelling dat het resultaat van 22 projecten presenteerde.