Schrijf je in voor het MAD Parcours - Downton editie!

MAD Brussels

Van 14 tot 16 november 2024 laat MAD Brussels de creatieve kant van Brussel zien door de Downtown editie van MAD Parcours te organiseren. 

Met deze design- en modewandeling stimuleert MAD Brussels een symbiotische verbinding tussen ontwerpers, multimerkenwinkels, winkels die Brusselse merken aanbieden en andere etablissementen die hun deuren willen openen voor Brusselse ontwerpers en merken om hun ruimtes tijdens het MAD Parcours te benutten. Dit initiatief beoogt ook de samenwerking tussen jonge ontwerpers en gevestigde bedrijven te bevorderen, waardoor de verkoop in lokale winkels wordt gestimuleerd.

Tijdens de wandeling krijgen de wandelaars een interactieve kaart waar creatieve adressen binnen het stadscentrum op gegeven staan. Vervolgens kunnen deelnemers op deze kaart worden vermeld en profiteren zo van de dynamiek van elkaar en de wederzijdse inspiratie.

Bent u een ontwerper die graag uw werk wil tonen en wilt profiteren van de exposure van dit evenement? Of bent u eigenaar van een winkel in de binnenstad die Brusselse ontwerpers ondersteunt en wilt u de verkoop verhogen in de aanloop naar de feestdagen? Doe dan mee aan deze editie van MAD Parcours!

 

WAT BIEDT DIT EVENEMENT?

  • Lokale ontwerpers op het gebied van mode en design presenteren
  • De verkoop in lokale winkels stimuleren in de aanloop naar Kerstmis
  • Het publiek naar de binnenstad te trekken
  • De binnenstad een weekend lang doen opleven
  • Samenwerking stimuleren met multimerken/winkels/kantoren uit de buurt en jonge ontwerpers
  • Locaties onthullen waar exclusieve pop-ups, activiteiten of collectieve tentoonstellingen zullen plaatsvinden en de deuren van ateliers of privéflats van verzamelaars openen voor het grote publiek.

 

SELECTIE CRITERIA 

Profielen die in aanmerking komen voor deelname moeten gevestigd zijn in de binnenstad, van de Dansaert en Sainte Catherine wijken tot Quai aux Foins. Het MAD Parcours strekt zich uit tot de Bourse, De Brouckère en de Galeries Royales. De noordelijke grens van de zone strekt zich uit tot de Rue du Vautour.

De locaties die in aanmerking komen zijn:

FASHION — Workshops & Boutiques (multi- of solomerken) voor juwelen, lederwaren, schoenen, accessoires en prêt-à-porter.

DESIGN —  Workshops en boetieks voor meubelontwerp, galeries voor verzamelobjecten.

POP-UPS —  Design/fashion pop-ups op andere locaties die willen deelnemen en Brusselse ontwerpers en merken in deze sectoren onder de aandacht willen brengen.

ANDERE LOCATIES — Winkels, restaurants, hotels, enz. worden niet uitgesloten van dit initiatief, want zij zullen scenografieën en installaties kunnen hosten die speciaal voor de gelegenheid zijn ontworpen door creatieve kunstenaars uit Brussel.

Op deze verschillende locaties moeten lokale mode- of designontwerpers te zien zijn om te worden opgenomen in het parcours.

 

PRAKTISCHE INFO

Data & timing

  • Dinsdag 27 september 2024: deadline voor het indienen van de aanvraag voor het MAD Parcours 
  • Dinsdag 8 oktober 2024: bijeenkomst met de deelnemende winkelpunten om 15.00 of 19.00 uur om praktische details af te ronden.
  • 14, 15 & 16 november 2024: MAD Parcours - Downtown editie

Prijs: Deelnemen aan het MAD Parcours is volledig gratis.

 

Vragen?

Heb je vragen over het MAD Parcours? Neem dan contact op met clara.goblet@mad.brussels