MIKE: A performance by Dana Michel

© Carla Schleiffer
19.05 t/m 22.05
18:00

Dana Michel blinkt uit in het creëren van situaties met een ongrijpbare logica. Haar praktijk ontwijkt elke vorm van binariteit of lineariteit; ze deconstrueert normatief gedrag en verkiest absurditeit boven provocatie. Michel bevraagt onze manier van bestaan met humor en doortastendheid.

Na het succesvolle CUTLASS SPRING (2019) komt ze terug naar Brussel in het kader van Kunstenfestivaldesarts met haar meest ambitieuze soloproject tot nog toe. Ze vertrekt vanuit de vraag: als we onszelf niet kunnen zijn op het werk, maar daar wel het grootste deel van onze tijd doorbrengen – wat voor levens leiden we dan? Haar antwoord is een artistieke reflectie op de werkomgeving, waarbij ze dagelijkse handelingen transformeert tot choreografische experimenten. Echter, elke handeling wordt onderbroken, of lijkt vast te lopen, alsof haar lichaam gevangen zit in de automatismen van een routineuze herhaling.

Tijdens een drie uur durende performance in de grote open space van MAD, evoceert Michel de esthetiek van een volledige werkdag. Het resultaat is een tragikomische choreografie die op eigenzinnige wijze het evenwicht tussen werk- en privéleven in vraag stelt, en tegelijkertijd nieuwe manieren van werken openbaart.

 

OVER Kunstenfestivaldesarts

Theater, dans, performance en beeldende kunst: Kunstenfestivaldesarts is een viering van de hedendaagse internationale creatie. Van 11 mei tot 3 juni 2023 nodigt het festival zowel lokale als internationale kunstenaars uit die onze relatie met de wereld in vraag stellen. Ze presenteren uitdagende artistieke creaties op een dertigtal culturele locaties en in de publieke ruimte in Brussel.

 

PRAKTISCHE informatIE

  • Elke avond van 19.05 - 22.05
  • Performance begint om 18:00
  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers, Beperkt zitcomfort |  ⧖ ±3h | €18 / €15

     
  • Adres:  MAD Brussels - Place du Nouveau Marché aux Grains 10, 1000 Brussels
 
Want to discover more MAD events?
Check out our agenda!