BENTO & JULIETTE SALME

Een creative lunch & talk

© Bento
10.03.23
12:00 — 14:00

Onze 'Creative Lunch' is ontworpen om creatives uit de mode- en designindustrie en hun carrière te presenteren, gaande van hun professionele ervaring tot inspirerende tips voor jonge creatieven. Kom lunchen en deel een inspirerend moment met de architecten van Bento!

Deze creative lunch wordt georganiseerd in het kader van de architectuurtentoonstelling Ce qu'habiter veut dire.

 

SPREKERS

BENTO — Architectencollectief 

Bento is een vereniging van architecten die het experiment materiaal centraal stelt in haar denken. Levende materie bevraagt de duurzaamheid van onze huidige productiemethoden en hun impact op onze levensstijl. Vanuit deze constatering en/of deze verplichting, maken de architecten van Bento zich sterk om het te verheerlijken, het te overstijgen, een brug te slaan tussen architectuur, kunst en design. Het is rond deze reflecties dat Bento de winnaar was van de Europese architectuurwedstrijd Europan 16 (2021), en winnaar van de van het volgende Belgische paviljoen op de Architectuurbiënnale van Venetië samen met de filosofe Vincianne Despret (2023).

Juliette Salme  antropologe en doctoraatsstudente Politieke en Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Luik

Juliette Salme is antropologe en doctoraatsstudente in Politieke en Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Luik, het Laboratoire d'Anthropologie Sociale et CulturelleHaar onderzoek bevindt zich op het raakvlak tussen de antropologie van techniek en de relatie met het levende. Ze richt zich op de praktijken en de kennis die verbonden zijn aan de verwerking van biomaterialen - in het bijzonder van mycomaterialen. Haar etnografische studie van deze thema's samen met het architectuurcollectief Bento bracht haar ertoe als partner toe te treden tot het winnende team van het Belgische paviljoen op de 18e Architectuurbiënnale van Venetië. 

 

PRACTICAL INFORMATION

  • Vrijdag 24 februari 2023

  • Deuren 12:00 - Start: 12:30 - Einde: 14:00

  • Dit is een gratis evenement. Maar reserveren is verplicht.
  • Taal: English (Q&A in het Engels en Frans)

  • Adres: MAD, Home of Creators (Nieuwe Graanmarkt 10, 1000 Brussels).

  © Bento
Want to discover more MAD events?
Check out our agenda!