Presenteer je modecreaties in een suite van The Dominican Hotel!

The Dominican Hotel & MAD Brussels

Als onderdeel van het MAD parcours, is The Dominican op zoek naar een modeontwerp(st)er om zijn/haar werk te tonen in een exclusieve showroom van 14 tot 16 november 2024. 

 Het Dominican Hotel biedt een unieke kans voor het gekozen merk om zich te vestigen in de “Grand-Place” suite van 77 m², de ideale setting om uw collecties en bestsellers exclusief voor te stellen aan het Brusselse publiek. Wilt u profiteren van de visibiliteit van een prestigieus hotel in het hart van Brussel en een internationaal cliënteel van hoog niveau bereiken? Bent u nog op zoek naar een locatie in het centrum van de stad om deel te nemen aan het MAD Parcours? Het Dominican nodigt u uit om mee te werken aan de creatie van een onvergetelijke ervaring, een mix van historische tradities en hedendaagse elegantie.

 

OVER HET DOMINICAN HOTEL

Vroeger een Dominicaans klooster en de verblijfplaats van de beroemde kunstenaar Jacques-Louis David, is The Dominican omgevormd tot een luxe hotel door het Nederlandse ontwerpteam FG Stijl. Door historische charme en artistieke elegantie te combineren, maakt dit hotel deel uit van de Design Hotels en Carlton Collection groepen, die exclusieve en meeslepende ervaringen aan hun gasten willen bieden door onze passie voor mode, design en luxe. Met 150 kamers, een restaurant, een bar en drie veelzijdige vergaderzalen, belichaamt The Dominican elegantie en comfort.

 

Wat biedt deze oproep u? 

Deze oproep biedt u de kans om uw werk te tonen in een van de meest chique bestemmingen van Brussel. Door je modeproject tentoon te stellen in The Dominican Hotel, profiteer je van hun internationale klantenkring en hun uitstekende reputatie op het gebied van design en luxe. 

Bovendien biedt deze kans u de mogelijkheid om vermeld te worden in de MAD Parcours, een initiatief dat lokale mode- en ontwerpers van 14 tot 16 november 2024 in de schijnwerpers zet.

 

SELECTIE CRITERIA

  • Een modeontwerper uit Brussel zijn of een modemerk uit Brussel vertegenwoordigen
  • Een project hebben dat aansluit bij de wereld van The Dominican, hun cliënteel en hun waarden
  • Beschikbaar zijn om samen te werken met het team van The Dominican aan de voorbereiding en productie van de tentoonstelling
 

Selectie Procedure

Fase 1 : Dien uw project, portfolio en een moodboard in via het formulier voor 23 juni 2024 (23:59).

Fase 2 De geselecteerde kandidaten zullen uitgenodigd worden om hun projecten te presenteren aan de jury tijdens de laatste week van juni.

Fase 3De kandidaten die door de jury geselecteerd zijn, zullen nauw samenwerken met het team van The Dominican om de tentoonstelling voor te bereiden.

  

agenda 

Start van de oproep tot inschrijving: maandag 27 mei 2024

Deadline voor het indienen van inschrijvingen: Zondag  23  juni 2024 (23:59)

Bekendmaking van de geselecteerde kandidaten: laatste week van juni 2024. De datum voor presentaties aan de jury wordt nog bevestigd (TBC).

 

ontmoet de JURY

De jury zal bestaan uit:

Bert Vandewaetere — Algemeen manager

Louis Abreo — Directeur bedrijfsvoering

Sophie Weytens — Directeur Verkoop en Marketing

 

VRAGEN?

Voor vragen over deze oproep tot inschrijving kunt u contact opnemen met Baïlo Staumont: bailo.staumont@mad.brussels