Begeleidingstraject voor internationale modewedstrijden

Een coachingprogramma om Brusselse ontwerpers voor te bereiden op internationale Mode & Design wedstrijden.

MAD Brussels heeft een nieuwe coachingsaanpak ontwikkeld om Brusselse ontwerpers voor te bereiden op hun deelname aan internationale modewedstrijden. Wedstrijden trekken vaak veel aandacht van de Internationale pers en het grote publiek. Afhankelijk van de bekendheid van de wedstrijd, kan de winnaar snel een wereldster worden. 

Wedstrijden bieden niet alleen mogelijkheden om te verkennen en te experimenteren, maar vergroten ook de zichtbaarheid en de internationale erkenning voor jonge ontwerpers.

MAD biedt je hulp aan bij je pitch, presentatie en storytelling. Onze coach, Philippe Pourhashemi, zal je feedback geven, je vaardigheden aanscherpen en je tot de laatste wedstrijdfase begeleiden.

Dit coachingprogramma wordt aangeboden aan 3 Brusselse ontwerpers uit de modesector. Het programma bestaat uit 7 individuele coachingsessies van 1u30 lang. Het finale doel van de sessies zal worden bepaald de coach in overleg met de kandidaat.

 

 

VOOR WELKE WEDSTRIJDEN KAN JE DEELNEMEN AAN DIT COACHINGSPROGRAMMA? 

 

WIE KAN DEELNEMEN AAN DIT COACHINGSPROGRAMMA?

  • Ontwerpers in de mode sector gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  • Indien je in de modesector werkt is er de voorwaarde van ten minste één collectie te hebben geproduceerd (deze collectie kan ook een afstudeercollectie zijn).
  • Innovatief, duurzaam en/of inclusief karakter van het project

 

MEET THE EXPERT! 

Philippe Pourhashemi  Modecoach, journalist en stylist

Philippe Pourhashemi is modecoach, journalist en stylist. Hij werd in 1976 in Teheran geboren. Hij groeide op in Parijs voor hij naar Schotland verhuisde om talen te studeren. In 2005 studeerde hij af met een doctoraat in Culturele Studies, waarbij hij jonge afgestudeerden bestudeerde die hun beroepsleven in het buitenland beginnen. Hij heeft gewerkt als creatieve coach voor Wallonie-Bruxelles Design/Mode in Brussel en adviseert momenteel jonge ontwerpers ondersteund door MAD Brussels, evenals onafhankelijke merken. Hij schrijft en is ook stylist voor Fucking Young, Contributor, Nu Icons, The Impression en Cap74024. Hij heeft in verschillende internationale jury's gezeteld, van de Austrian Fashion Association in Wenen tot het Atelier Chardon Savard in Parijs, La Cambre Mode[s] in Brussel en de IED Fashioners of the World in Barcelona.

  

HOE DEELNEMEN? 

De oproep tot het indienen van je kandidatuur wordt geopend op 27 juni 2022.

Indien je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan een Internationele Modewedstrijd met de hulp van onze coach, kan je je vóór 28 September 2022 inschrijven via het onderstaande formulier.

De selectiejury vindt plaats op 6 Oktober 2022. Na die datum zal MAD je contacteren indien je profiel geselecteerd werd.

Het mentorprogramma start in midden-Oktober 2022.

 

JURY 

  • Philipe Pourhashemi  Coach, Journalist and Fashion stylist 
  • Jean-Paul Lespagnard – Stylist
  • Dieter Van Den Storm – Creative Director MAD Brussels
  • Peggy Acke  – Business Advisor MAD Brussels

 

HEB je vragen?

Neem contact op met onze business advisor:

Peggy Acke
business@mad.brussels
T : +32 880 85 66

 
1 Begin 2 Voltooid
In order of priority please select 3 of the followings : Festival mode et photo d’hyères / LVMH Prize / Fashion Clash / Frankfurt style Award / Prix de l'Andam / Le Grand Prix de la création de la ville de Paris / International Woolmark Prize / ITS Contest / Redress Design Award / Global Change Award
Portfolio
Bestanden moeten kleiner zijn dan 5 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png pdf doc ppt pptx mov mp3.