Designers Tower

Een dialoog tussen Duitse en Brusselse ontwerpers

Delen op &

16.09 t/m 01.10
Van dinsdag tot zaterdag
10:00 — 18:00

In 2020 werd een eerste gezamenlijke tentoonstelling met Brusselse en Duitse ontwerpers uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen opgestart in Passagen in Keulen, tijdens de jaarlijkse internationale meubelbeurs. Het oorspronkelijke plan was - en is nog steeds - om deze grensoverschrijdende uitwisseling tussen MAD Brussels en Designers Towers voort te zetten. Helaas verhinderden covidmaatregelen twee opeenvolgende bilaterale tentoonstellingen in 2021 en 2022. 

Tijdens Design September 2022 vindt eindelijk een tentoonstelling plaats met vijf jonge ontwerptalenten en ontwerpstudio's uit zowel NRW als Brussel. Het feit dat dit in Brussel zal zijn, is een première in de ware zin van het woord.

De geselecteerde ontwerpers uit NRW zijn Anja Bachmann, JBNG, Julian Gerullis, Johannes Budde en Olaf Schroeder & Enis Akiev. Hun werk zal tegenover het werk van Brusselse ontwerpers worden geplaatst, met name: Beaverhausen, Pierre-Emmanuel Vandeputte, Yvan Caillaud Design Studio, Zigmund Pront en Esther De Vos. De geselecteerde ontwerpers uit beide regio's ontmoeten elkaar voor de eerste keer. Hieruit komen verschillende oriëntaties van de designopleiding en culturele inprenting van beide regio's naar voren. De gepresenteerde concepten, meubels en woninginrichting gaan een gelaagde correspondentie aan die een transnationale kijk op de binnenhuisarchitectuur van morgen overbrengt.

Zowel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als de naburige Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) worden algemeen erkend als centra voor Europees design. De focus van de gemeenschappelijke onderneming ligt op innovatief interieurdesign, bij voorkeur afkomstig van jonge ontwerpers uit beide regio's. Designers Tower, dat reeds naam heeft gemaakt als platform voor ontwerptalent uit de deelstaat NRW, gesteund door het Ministerie van Economische Zaken, is de initiatiefnemer. MAD Brussels, gefinancierd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Stad Brussel, was de Belgische publieke partner in het 2020 evenement. Hub.Brussels is verantwoordelijk voor de praktische organisatie.

Pierre-Emmanuel Vandeputte
JBNG
Want to discover more MAD events?
Check out our agenda!